De diverse exposities leiden soms tot mooie publicaties.

  • De kunstwerken van Francy Coolegem lopen in materiaal, stijl en techniek zeer uiteen. Wat het schilderij voorstelt, bepaalt de kijker zelf. Het is voor iedereen anders en dat vindt ze zo fascinerend!
  • Haar kunstwerken lopen in materiaal, stijl en techniek zeer uiteen. Zij vindt het leuk om steeds weer met nieuwe dingen bezig te zijn en richt zich niet op één bepaalde stijl. Je zou kunnen zeggen dat haar eigen stijl haar veelzijdigheid is. Wat het schilderij voorstelt bepaalt de kijker zelf, vorm je eigen beeld, pleeg zelf je dialoog met wat je ziet. Het is voor iedereen anders en dat is zo fascinerend
  • Bloemen zijn altijd een dankbaar onderwerp om te schilderen. In de tijd dat ik aquarelleerde was dit vaak het onderwerp. Nu ik de verf soort acryl gebruik, geeft het schilderen van bloemen eveneens een heerlijk gevoel. Ik wordt er blij van. Soms neig ik wat meer naar het realisme En dan weer laat ik mijn fantasie en mijn energie op het doek overgaan en ontstaan de kleuren en de vormen voor een fantasie bloem. Het maakt niet uit, als ik maar de lol en de vreugde heb beleefd tijdens het schilderen. Dan ontstaan er vaak de mooiste schilderijen. 
  • Grote variatie kenmerkt het werk van Francy Coolegem, dat in het Liduina in Boxtel, hangt. Opvallend is haar werk Schaduw Blauw, waarin twee lopende mensfiguren zichtbaar zijn die, doordat ze bijna fragmentarisch zijn geschilderd, van het doek lijken te trillen. Ernaast hangt Waterbos met veel geelgroene tinten, dat een sprookjesachtige vochtige lenteachtige sfeer uitstraalt. Hoewel het een acrylverfschilderij is, lijken vooral de subtiele waterpartijen geaquarelleerd te zijn. "Ik ben inderdaad begonnen met aquarel," vertelt Collegem. "Ik schilderde aanvankelijk heel realistisch en gedetailleerd. Toen ben ik meer gaan suggereren wat ik zag en nu werk ik intuïtief. Ik kijk welke kleuren me aanspreken en zie wel op welke vormen ik uitkom. " In een wachtruimte hangt Zonnestralen. Uit een soort kokende massa schieten schitterende stralen weg in een harmonieuze compositie. Veel abstracter is Abstract Blauw, een compositie met diagonale, horizontale en verticale lijnen. Ook hier ontbreekt de diepte niet, die veelal uit Coollegems werk spreekt!"
  • In de bibliotheek van Vlijmen is in de maand december een tentoonstelling te bezichtigen met schilderijen van Francy Coolegem uit Rosmalen. Francy Coolegem, geboren in ’s-Hertogenbosch, is in 1999 is gestart met een cursus aquarelleren in ‘De Muzerije’. Toen schilderde ze voornamelijk stillevens en bloemen. Na enig experimenteren switchte ze van realistisch naar steeds vrijer en groter werk en van aquarel naar acryl verf. Van één van haar docenten, Peter de Ligney, kreeg ze voornamelijk intuïtieve opdrachten.
  • Zo kon ze haar gevoelens uiten in vormen en kleuren. Kleuren geven haar inspiratie en blijheid. En zo komen er vormen en kleurspelingen tevoorschijn, van abstract soms naar figuratief/ realistisch en andersom. Vlotte penseelstreken, laag over laag glaceren, dekkende en transparante verf gebruiken, dat is de uitdaging bij acrylverf voor mij.